Ulasan

Ulasan IPTV Xflix

ULASAN IPTV XFLIX Assalamualaikum, bertemu kita kali ini dalam entry terbaru saya iaitu Ulasan IPTV Xflix. Saya ingin mencuba IPTV Xflix ini kerana saya mendapat offer melalui wassap dari kenalan dengan harga yang murah. Harga yang beliau tawarkan adalah RM27 selama 3 bulan. Untuk pengetahuan korang, ini adalah share akaun, dan saya share dengan mamat …

Ulasan IPTV Xflix Read More »

Ulasan Kabel Console

Ulasan kabel console untuk configure switch Assalamualaikum. Selamat pagi diucapkan kepada semua pembaca blog mrdaus. Harini saya nak buat ulasan mengenai kabel console untuk configure switch. Pada mulanya saya tak mahu pun untuk beli kabel ni , tapi lama kelamaan device di tempat kerja saya makin banyak pulak memerlukan penggunaan kabel console. Antara device yang …

Ulasan Kabel Console Read More »

Ulasan Sophos Firewall XG 125

Sebelum ni, aku lebih diexpose tentang cyberoam firewall. Kali ni aku nak buat ulasan mengenai Sophos Firewall XG 125. Ramai cakap yang sophos ni lebih kurang je macam cyberoam. Company aku telah telah membuat keputusan untuk beralih kepada sophos kerana harga license sophos firewall lebih murah berbanding cyberoam. Aku memang da preview interface gui untuk …

Ulasan Sophos Firewall XG 125 Read More »

Ulasan IPTV Layar3

Baru baru ini, gempar untuk pengguna IPTV apabila 1 pesaing baru dalam dunia IPTV mula ingin masuk ke dalam market IPTV iaitu Layar3. Kali ini saya ingin memberi sedikit ulasan mengenai IPTV Layar3 ini. Untuk promosi 1000 orang pertama, Layar3 menawarkan bayaran sebanyak RM10 untuk 2 devices. Ini bermaksud anda boleh login sebanyak 2 devices dalam satu …

Ulasan IPTV Layar3 Read More »

Ulasan Sonicseedbox Cloud Torrent

Assalamualaikum. Harini saya nak ulasan mengenai sonicseedbox. Pada 5 September 2018, saya ada membuat tempahan sonicseedbox untuk kegunaan public torrent saya, setelah 3 hari menunggu, akhirnya seedbox saya telah diaktifkan. Agak lambat menunggu respon dari pihak sonicseedbox, mungkin busy agaknya. Pihak sonicseedbox membalas email saya dan memberikan coupon code untuk pengaktifan seedbox saya. Proses untuk …

Ulasan Sonicseedbox Cloud Torrent Read More »

Wifi Komuniti

Perkhidmatan WiFi Komuniti (WK) PENGENALAN Perkhidmatan WiFi Komuniti (WK) yang sebelum ini dikenali sebagai Kampung Tanpa Wayar (KTW) adalah perkhidmatan WiFi secara ‘hotspot’ di kawasan tumpuan. WiFi secara ‘hotspot’ merujuk kepada titik capaian yang disediakan di setiap lokasi bagi membolehkan pengguna menggunakan internet melalui isyarat gelombang WiFi. Kawasan tumpuan bagi Wifi Komuniti ini meliputi kawasan …

Wifi Komuniti Read More »