Personal

Tukar Nama Domain

Sejarah Tukar Nama Domain Asalnya, nama website ini adalah mrdaus.com . Sejarah tukar nama domain website firdausmarzuki.my ini adalah penghijrahan dari nama domain mrdaus.com . Saya telah menggunakan nama domain mrdaus.com hampir 4 tahun. Saya telah memberanikan diri untuk menukar nama domain mrdaus.com adalah kerana saya ingin membuang perkataan ‘mr’ itu. Untuk extensi .com adalah …

Tukar Nama Domain Read More »

Selamat Tahun Baru 2020

Assalamualaikum pembaca setia website saya. Sebelum terlambat saya nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2020. Mesti korang mempunyai azam baru kan untuk tahun ni ? Kalau ada apa kata korang komen je di ruangan bawah. Boleh la korang kongsikan dengan saya apa azam korang nanti. Selamat Tahun Baru 2020 Azam saya untuk website ini iaitu firdausmarzuki.my, …

Selamat Tahun Baru 2020 Read More »

Aduh Bumper Kereta Aku Lekuk

Aduhhh. Tah la apa la tadi otak aku fikir. Tadi masa aku nak masuk parking kat tesco aku terlanggar kereta sebelah. Aduii. Ni pertama kali aku terlanggar kereta orang masa parking. Bodo siak.. Aduhh. Aku mintak maaf la brader sebab bumper kereta awak calar sikit.. Maaf sangat2 ya. Memang tak nampak sangat. Tapi calar juga …

Aduh Bumper Kereta Aku Lekuk Read More »

Bonet Cover Kereta Axia

Hai. Kali ni aku nak cerita. Aku ada beli bonet cover untuk kereta axia aku, aku beli kat shopee. Sebenarnya lama dah target nak beli cuma duit belum ada. Kali ni duit ada lebih jadi aku pun beli. Nama benda alah ini adalah Perodua Axia Rear Cargo Boot Tray. Aku beli dengan harga RM 41.04 …

Bonet Cover Kereta Axia Read More »

Tukar Wiper Kereta

Alkisah aku punya wiper kereta dah rosak. Anak aku pulak rajin main wiper tiap kali keluar. Sebelum ni aku guna wiper yang silicon. Bila dia da koyak bunyik dia bising tau. Mungkin salah satu sebab ianya silicon. Untuk pengetahuan korang aku beli kat tepi jalan tu. Sebatang RM 15 beb. Mahal kan ? Aku dulu …

Tukar Wiper Kereta Read More »

Jual Sambal Biol

Baru baru ni isteri aku mula berjinak dan masuk ke dalam bidang jualan. Katanya nak cari duit lebih nak pergi umrah. Doakan dia berjaya.. Amin.. InshaAllah. Jadi untuk merealisasikan impian dia, dia start dengan berniaga. Kisahnya bini aku ni buat sambal petai dan ikan bilis je. Jadi nak mudahkan aku yang bagi nama Sambal Biol …

Jual Sambal Biol Read More »