Setting WHMCS cronjob di runcloud

Entry ini adalah mengenai cara untuk setting whmcs cronjob ini runcloud panel. Saya kongsikan kepada umum sebagai rujukan untuk generasi akan datang. Cewaaaaaaaaahhhhhhh.. Jika anda menggunakan runcloud, dan setting dalam whcms anda tidak berjalan dengan lancar. Pada mulanya saya memang frust giler la. Mana taknya, saya dah set untuk cronjob jalan setiap 1.00 am tapi …

Setting WHMCS cronjob di runcloud Read More »

Tukar Nama Domain

Sejarah Tukar Nama Domain Asalnya, nama website ini adalah mrdaus.com . Sejarah tukar nama domain website firdausmarzuki.my ini adalah penghijrahan dari nama domain mrdaus.com . Saya telah menggunakan nama domain mrdaus.com hampir 4 tahun. Saya telah memberanikan diri untuk menukar nama domain mrdaus.com adalah kerana saya ingin membuang perkataan ‘mr’ itu. Untuk extensi .com adalah …

Tukar Nama Domain Read More »

Selamat Tahun Baru 2020

Assalamualaikum pembaca setia website saya. Sebelum terlambat saya nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2020. Mesti korang mempunyai azam baru kan untuk tahun ni ? Kalau ada apa kata korang komen je di ruangan bawah. Boleh la korang kongsikan dengan saya apa azam korang nanti. Selamat Tahun Baru 2020 Azam saya untuk website ini iaitu firdausmarzuki.my, …

Selamat Tahun Baru 2020 Read More »